Miniloempia's en paprikasaus
Bereiden
1. Verhit de arachideolie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Je kunt dit controleren met een keukenthermometer of met een stukje brood. Begint dat meteen te bruisen, dan is het vet heet.
2. Halveer ondertussen de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Doe de paprika, knoflook, sambal en gembersiroop in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met limoensap en doe in een kommetje.
3. Frituur de loempia's volgens de aanwijzigen op de verpakking goudbruin en knapperig in de olie. Serveer met de paprikasaus en partjes limoen.
ingredienten
- 1 liter arachideolie
- 1 limoen
- 1 potje gegrilde rode paprika (295 g)
- 1/2 teen knoflook
- 2 tl sambal badjak
- 1 el gembersiroop
- 20 miniloempia's kip (pak 10 stuks, diepvries)

Chocolademuffins met rood fruit
bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Schep 125 g van het gedroogde fruit erdoor en maak in het midden een kuiltje.
2. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Roer de melk en de gesmolten boter erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
3. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes. Strooi de rest van het rode fruit erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
ingredienten
Hartige pannenkoekjes
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe de spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.
2. Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 30 min. in het midden van de oven.
Ingredienten
- 50 g pijnboompitten
- 450 g spinazie fijngesneden (diepvries, ontdooid)
- 250 g ricotta (verse kaas)
- 2 el pesto arrabbiata (potje 135 g)
- 200 g yorkhamreepjes
- 150 gram kaas voor pizza (in zakje)
- 225 g tomatensaus pesto pomodori (koelvers)
- 8 ambachtelijke pannenkoeken naturel (koelvers)
- 8 plakjes ontbijtspek
